Kafei i restorani

Veliki je broj mesta na Zlatiboru gde možete dobro jesti, ili se osvežiti nekim hladnim pićem. Evo nekoliko za preporuku.

Restoran Tomba

Restoran Tomba ima, uvek, na svom meniju razne specijalitete zlatiborskog kraja, kao i mnoga druga domaća i internacionalna jela... Nemojte otići sa Zlatibora a da ne probate kačamak izneneđenja ili vruću gibanicu sa domaćim, zlatiborskim kiselim melkom. Tu su i internacionalni specijaliteti, kao što su orginalne italijanske lazanje ili bečka štrudla od slatkog sira za desert. Dođite ovde na topla kuvana jela, svakog dana drugačija, pripremana po starim narodnim receptima, sa umećem i ljubavlju.

Restoran Jezero

Restoran Jezero nalazi se uz samu ivicu zlatiborskog jezera u sklopu apartmanskog naselja "Kraljevi konaci". Teško je reći da li je lepše sedeti na terasi ili u samom restoranu, ukusno opremljenom i nameštenom, i uživati u pogledu.

Nacionalna kuća M

Nacionalna kuća M je jedna od najnovijih i najlepših objekata na ovoj planini. Smeštena je u centru Zlatibora, na raskrsnici za ski staze. Opremljena po visokim standardima, pruža osećaj jedinstvenosti.

Nacionalna kuća i picerija Miris Dunja

Miris Dunja nalazi se u najsunčanijem, i jednom od najlepših delova Zlatibora, u naselju Obudovica 32, nedaleko od hotela Palisad i tržnog centra (500m). Nacionalnu kuću ćete prepoznati po specifičnom ambijentu, koji podseća na domaćinstva starih seoskih porodica.

Kafe palačinkarnica Adađo

Najstariji kafe u tržnom centru Zlatibora, kafe palačinkarnica Adađo, nezaobilazno je mesto kako meštana tako i turista iz zemlje i inostranstva. U prijatnom ambijentu ovog kafea ili na njegovoj terasi, bićete usluženi raznovrsnim pićima, dok je sladokuscima na raspolaganju paleta palačinki pripremljenih po receptima poznatih italijanskih majstora.

Krčma Gaj

Krčma Gaj se nalazi u naselju Gajevi, podno spomenika. Za pravi odmor, izuzetna priroda, mir i tišina, rajska šetališta, zdrava domača hrana. Ambijent starih vremena. Terasa sa pogledom.

Restoran Park

U naselju Ðurkovac, okružen prelepom prirodom, nalazi se restoran Park. Zbog svoje kvalitetne ponude, za koju je zaslužan vlasnik restorana, omiljen je među brojnim turistima, kao i kod većine Zlatiboraca. Vlasnik restorana je prvi čovek kuhinje, kuvar profesionalac, sa bogatim iskustvom sa Jadrana. Pored izuzetnog roštilja i specijaliteta koji su prepoznatljiviza zlatiborski region, ovde možete pojesti uvek svežu morsku i rečnu ribu, specijalitete od divljači, kao i razna italijanska jela od testa.

Klub Vendome

Klub Vendome se nalazi u samom centru kraj jezera, u vili Jezero. Moderno uređen ambijent raspolaže sa 400 sedećih i 400 mesta za stajanje. U večernjim satima možete se opustiti uz "živu svirku", a za prijatnu i kvalitetnu uslugu pobrinuće se naše ljubazno osoblje svakog dana od 08 do 02